Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

Het zijn de kleine dingen die het doenEr is al veel over geschreven en toch wil ik hier even laten weten wat mij gelukkig maakt. Het zijn niet alleen de grote, maar vooral de kleine dingen die het doen.

Geluk zit in de kleine dingen

Ik kan heel gelukkig wakker worden als ik mijn geliefde zie slapen als een klein jongetje en als ik Diesel Polo aan mijn voeten opgerold zie liggen slapen. Paddy Bleu staat dan als een soort standbeeld op de bedrand naast de bedlamp achter mij. Hij kan dat gek genoeg uren volhouden. Moet toch eens een keer met hem op de Dam in Amsterdam gaan staan, maar vrees dat ik hem dan snel kwijt ben en nooit meer zie. Dus toch maar niet.
Ook kan ik volmaakt gelukkig zijn als ik onder de warme douche sta. Sorry, dat minuutje minder red ik zelden of ik moet haast hebben, maar dan geniet ik niet. Ik geniet alleen als ik alle tijd heb en dat heb ik bijna elke dag. Dan moet ik echt moeite doen om er onder vandaan te komen, vooral in de winter als het ijskoud is. Dan is dat warme water heerlijk.
Als ik beneden ben en mijn ochtend-dingen heb gedaan, vaatwasser, als die vol is, aanzetten, onze monsters op 8 katerige pootjes eten gegeven heb als manlief dat nog niet heeft gedaan enz. Kan ik echt genieten van mijn kom cruesli met vanilleyoghurt en kopje thee aan tafel met een boek of tijdschrift. Vaak komen Paddy Bleu & Diesel Polo dan ook nog even knuffelen. Geluk ten top.

Vogels


Weet je waar ik ook gelukkig van kan worden? Van vogeltjes die je wakker fluiten. Doet mij altijd denken aan de tijd dat mijn oma in Maastricht woonde vroeger en dat er dan duiven op het dak liepen en koerden. Heerlijk geluid. Ik weet het, er zijn zat mensen die het hier niet mee eens zijn en de vogels wel kunnen schieten 's morgens. Ik kan me dat gelukkig niet voorstellen, maar heb het vaak genoeg gehoord van mensen en dan kan ik alleen maar met mijn hoofd schudden. Sowieso kan ik heel erg genieten als ik ergens vogeltjes zie. Of dat nu bij ons in de tuin is of elders. Het is zo leuk om te zien hoe ze fluiten en zingen en soms achter elkaar aan zitten en lekker kunnen smikkelen van de wormen en ander lekkers uit de tuin. Een paar keer per dag kijk ik wel even naar ze en word dan helemaal gelukkig. Elke dag komt er een duivenechtpaar bij ons in de tuin en soms zitten ze een hele tijd samen bij ons naar binnen te kijken. Heel soms hebben ze ruzie en vliegt de een weg als de ander komt. Een komisch gezicht is dat.

Nog meer geluk

Waar kan ik nog meer gelukkig van worden? Heel simpel, als manlief lekker kookt voor ons of lekker aan het knuffelen is met onze monsters op 8 katerige pootjes. Van een gezellig dagje samen weg, een avondje samen naar een leuke film kijken. Ik kan ook heel gelukkig zijn door met een dekentje op de bank, een kop thee of als het avond is, een glaasje wijn en een boekje erbij.
Ook als ik iets leuks krijg en dat maakt echt niet uit wat het is, kan ik heel gelukkig zijn. Van leuke reacties op mijn artikels hier of waar dan ook, kan ik heel gelukkig worden.

Geluk zit echt in kleine dingen. Je moet ze alleen wel willen zien en niet opzoeken. Als je op zoek gaat, dan vind je dat niet. Het moet je echt overkomen. Ik ben een gezegend mens die het wel ziet en het soms ook overkomt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…