Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

Internet koud en kil?Een tijdje geleden las ik in een tijdschrift een brief van iemand die het internet maar koud en kil vond en ook vond dat het internet niets kon toevoegen aan je ontwikkeling en dat het alleen maar ruzie is. Dat soort reacties lees ik ook wel eens als je ergens kan reageren als het over een social media site gaat.
Ik ben het niet met die reacties eens. Ik ervaar het heel anders. Ik ben lid van diverse social media sites, hiernaast aan de linkerkant vind je de links naar mij op de diverse social media sites, en ben er nog steeds blij mee. Het is fijn als mensen met je mee leven als bijvoorbeeld je kat ziek is en ook weer beter is of dat het met jezelf even wat minder gaat. Je kan mensen een hart onder de riem steken of succes wensen. Ook kun je samen lachen om de gekste dingen. Je blijft op de hoogte van familie en vrienden die ver weg wonen en in mijn geval maak ik ook geregeld nieuwe online vrienden.
Op Facebook speel ik een paar spelletjes en is het altijd weer leuk als je vrienden voorbij bent gegaan in een level.
Via Google+, Pinterest & Froot en ook op andere sites zie ik foto's van plaatsen waar ik ooit nog eens hoop heen te gaan, maar ook foto's van plaatsen waarvan ik weet dat ik die nooit zal bezoeken. Dieren die je nooit in het echt zult zien in het wild. Binnenkijken in huizen en gebouwen wat je anders niet zo snel zou zien. Vaak kun je ook lezen hoe het vroeger was.
Op LinkedIn kun je ervaringen lezen van o.a. andere werkzoekenden hoe zij ermee omgaan en tips lezen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ook op mijn blogs krijg ik soma leuke reacties. Toen ik mijn pspforums nog had was dat ook zo.
Dus koud en kil? Nee, daar ben ik het niet mee eens.
Dan over dat er alleen maar ruzie is? Nee, daar heb ik persoonlijk op mijn sites ook niets van gemerkt. Wel lees ik dat bij andere sites, maar dat is, als je het op de kieper beschouwt, ook maar een klein percentage. Volgens mij valt dat allemaal wel reuze mee. Tuurlijk lees ik ook wel op de krantensites reacties van reaguurders en word ik daar niet altijd blij om. Dan denk ik ook wel even van of dat niet anders kan, maar ik denk dan maar aan wat mijn oma daarop zou zeggen: 'Laat maar kletsen, die weten niet beter', en weet je.... ze had nog gelijk ook.
En niet goed voor je ontwikkeling? Ook daar ben ik het niet mee eens. Vroeger ging je naar de bieb als je iets moest weten, nu zoek je het op internet op en dan vind je soms nog meer informatie dan in de bieb.
Voor diegenen die nu roepen dat ik toch een boekenwurm ben. Ja, dat ben ik nog steeds en ik lees nog steeds heel graag, maar soms is het fijn om even snel wat op te zoeken op het internet.
Dan heb ik het nog niet over online shoppen gehad, maar daar kom ik een andere keer op terug, dat word een apart blogje erover.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…