Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

Mijn leven in 20 vragenIk kwam deze vragenlijst elders tegen en het leek me wel leuk om daar ook aan mee te doen.

1. Wat is je lievelingskleur?
Rood en roze.

2. Wat is je favoriete getal?

24, mijn geboortedag.

3. Wat is je droomcarrière?
Boekrecensent bij een krant, tijdschrift of voor een online site. Eigenlijk wat ik nu ook al doe, maar dan betaald. ;)

4. Waar zou je willen wonen?

In Giethoorn of Blokzijl.

5. Wat is je favoriete manier om te reizen?
Met de auto.

6. Wat zijn je favoriete kledingwinkels?
C&A, daar slaag ik bijna altijd.

7. Naar welk concert zou je graag gaan?

Helemaal Hollands omdat mij dat een groot feest lijkt en de 3JS. Van buitenlandse artiesten zou ik Barbara Streisand en Lionel Richie wel eens willen zien zingen.

8. Wat is je favoriete thee smaak?
Zoethoutthee en Turkse appelthee, wel van Pickwick, andere merken halen het net niet.

9. Verzamel je iets?
Op het moment brei- en haakpatronen, boeken en kleurboeken.

10. Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, breien, haken, kleuren, films en series kijken.

11. Je slaapt niet zonder..?
Mijn man. ;)

12. Als je een miljoen zou krijgen, helemaal voor jou alleen, wat zou je ermee doen?
O.a. verhuizen met manlief en katten naar een leuk boerderijtje in Friesland en een wereldreis maken.

13. Wat is je favoriete make-up merk?
Heb geen speciaal vast merk.

14. Wat is je favoriete seizoen?
Lente en zomer, maar herfst en winter hebben ook wel iets.

15. Slaap je met de deur open of dicht?
Open, want onze 2 je-weet-wel-katers moeten wel in en uit kunnen lopen naar boven en beneden.

16. Wat eet je het liefste?
Gezond, Italiaans en pannenkoeken gebakken door mijn man.

17. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik was jaren geleden nieuwsgierig naar het fenomeen bloggen en dat beviel me zo goed, dat ik nog steeds blog.

18. Heb je een abonnement op een tijdschrift?
Ik ben nergens meer op geabonneerd.

19. Wat deed je gisteravond om 12 uur?

Keek ik tv.

20. Wat is je favoriete parfum?
J'adore Dior.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…