Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

OnsportiefSporten? Nee, dat is niet aan mij besteed. Ben een blauwe maandag lid geweest van een sportschool en moet bekennen dat als ik er was, het heel leuk vond om aan die apparaten te sporten, maar ik moet heel veel moeite doen om mij zelf erheen te schoppen. Na een half jaar werd dan ook besloten om het bij dat ene jaar te laten. Ook vanwege dat we op veel dingen besloten te bezuinigen. Het is namelijk of het een of het ander, je kan niet alles doen. Fietsen en wandelen kun je ook gratis doen en dat vind ik dan wel weer leuk, maar dan moet het wel mooi weer zijn.
Toch ben ik ook weer niet zo lui, want ik beweeg dagelijks voor een onsportief iemand redelijk veel. In tegenstelling wat veel mensen denken, kun je tijdens het huishouden ook genoeg bewegen. Ik had daar ooit met iemand een discussie over dat zij vond dat huisvrouwen lui waren en geen beweging hadden, want huishouden valt niet onder beweging. Tja, daar was ik het dus totaal niet mee eens.
Ga maar een half uurtje stofzuigen, daar komt toch echt meer bij kijken dan alleen de stekker in het stopcontact steken, de stofzuiger aanzetten en de stang vasthouden. Als je het goed doet, dan verschuif je ondertussen ook meubels of je bukt je een paar keer om onder de bank, stoelen en de kasten te komen.
Ramen zemen alleen maar een kwestie van spons natmaken en ramen insoppen en dan met de trekker en zeem droog maken? Als ik de buitenkant doe, dan heb ik een speciale stok om de ramen aan de bovenkant te doen. Kan je vertellen dat dat niet altijd meevalt, maar voor mij is dat altijd beter dan dat ik op een ladder ga staan en dan de bovenramen aan de buitenkant ga zemen. Manlief heeft, net als ik, hoogtevrees. Dat wordt hem dus ook niet en een glazenwasser vinden wij te duur. Daar gebruik ik dus ook spierkracht voor.
Een dag in de week doe ik de was en dan heb ik een stuk of 6, 7 wassen. De wasmachine en droogrekken staan op zolder. Dat betekent dat ik die dag minimaal 12 keer 2 trappen op en neer loop. En als ik een paar dagen later de was opvouw dan loop ik ook weer een paar de zoldertrap op en af om de was op te bergen.
Bij bed verschonen komt ook wel wat meer kijken. Elke week keer ik het matras om, omdat dat de levensduur van het matras verlengd en de dekbedden in de hoezen doen vergt toch ook handigheid.
En zo kan ik nog wel even doorgaan. In ieder geval heb ik geen gebrek aan beweging als huisvrouw en dat geldt, neem ik aan voor iedere huisvrouw. Tuurlijk is het wel makkelijker geworden door de stofzuiger, wasmachine, afwasmachine enz., maar er valt nog genoeg beweging uit te halen. En oké, een marathon zal ik ook zeker niet kunnen lopen, maar dat kan een gewone sporter ook niet zonder dagelijks intensieve training.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…