Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

Yeeeeeeeaaaaaahhhhh.... ik heb gewonnen!


Dit stukje schreef ik een paar jaar geleden op Plazilla en heb het nu op mijn blog geplaatst, want er zijn nog genoeg mensen die dat soort mailtjes krijgen en wil daar ook voor waarschuwen dat men niet op die links moet klikken omdat dat spam is. Sinds ik Gmail heb, zijn dat soort mailtjes een stuk minder, met mijn vorige e-mailadres was het echt schering en inslag.

Yeeeaaaaahhhh..... ik heb gewonnen!

Of zou het toch niet zo zijn en is het allemaal maar nep? En heb ik stiekem niets gewonnen? Mag ik dan toch even lekker dromen? Iedereen kent die mailtjes en brieven die je per post krijgt wel waarin staat dat je iets hebt gewonnen.

Geld gewonnen

Hé dat is een leuk e-mailbericht/brief in de bus, ik heb een miljoen gewonnen. Wat zou ik daar dan eens mee gaan doen? Hmmmmm........even denken hoor....... een boerderij kopen waar ik alle zielige honden, katten, vogels, schapen en kippen enz kan laten rondlopen en een leuke bijkomstigheid is dat ik elke dag een lekker vers eitje heb.

Een leuke cruise maken. Hoewel de cruise hoef ik niet te betalen, want die heb ik al gewonnen, maar dat straks.

Verder met mijn droom. Alle kraaltjes voor mijn Tedora armband kopen, een abonnement op de sauna nemen, nieuwe kleding, boeken, kleurboeken, wol, schoenen en tassen kopen, want die kun je niet genoeg hebben. ;) Een mooie Ferrari voor manlief en ook hij krijgt nieuwe kleding en schoenen. Een mooi groot jacht. En uiteraard zou ik ook wat geven aan goede doelen als de Kankerstichtingen, het Rode Kruis enz. Maar hé....... wat lees ik nu? Moet ik eerst iets activeren? Die link ziet er nogal raar uit. Durf het risico niet te nemen om erop te klikken. Straks slaat mijn computer op tilt en slaat die uit en krijg ik hem nooit meer aan de praat omdat ik zo blont ben om erop te klikken. Je wordt er niet voor niets steeds voor gewaarschuwd om daar niet op te klikken en zo'n waarschuwing is niet voor niets. Daar komt nog bij dat ik die miljoen toch niet heb gewonnen, want er staat bij dat ik een van de vele uitverkorenen ben en alle vrienden van mij hebben die ook gehad. Jammer, was zo leuk om ervan te dromen.

Cruise gewonnen

Wat leuk, ik heb een cruise op de middellandse Zee gewonnen. Heerlijk om eens 2 weken geheel verwend te worden, niet te koken (heb er geen hekel aan hoor), niet te wassen en te strijken (is niet mijn hobby), niet te stofzuigen en te dweilen en te stoffen (ook niet mijn hobby). Alleen maar genieten, zonnen, zwemmen, lezen, plaatsen waar we aanmeren bezoeken, foto's maken, gezellig aan de bar hangen, 's avonds bij de kapitein aan tafel, af en toe een tweet op Twitter achterlaten. Het leven kan verschrikkelijker zijn. Ik zal alleen onze 2 harige monsters op 8 katerige pootjes missen. Misschien dat ik die dan wel mee smokkel. Niet verder vertellen he?

Helaas, ik lees de mail weer eens verder en goed en lees dat ik op een link moet klinken die er niet aanlokkelijk uitziet. Zoals in de vorige paragraaf geschreven, ik wil niet dat de rode alarmbellen gaan rinkelen omdat het een virus blijkt te zijn. Hier staat trouwens ook weer bij dat ik de winnaar ben, maar de buren en mijn familie en vrienden hebben precies dezelfde mail gehad. Snik....... het leek me heerlijk zo'n cruise.

Banken
Nu ik toch bezig ben met wat ik allemaal in mijn mailbox krijg, ga ik nog even door. Weten jullie wel dat ik allemaal bankrekeningen heb bij diverse banken? Ik wist het ook niet hoor. Ik dacht altijd dat ik maar bij één bank zat, maar ik krijg elke dag mailtjes van diverse banken waarbij ik het account moet activeren. Toch leuk om te lezen dat ik bij zoveel banken zit. Ben ook heel benieuwd naar hoeveel er op de bankrekeningen staat, maar klik toch maar niet op de links in de mails, want voor je het weet gaan alle alarmbellen af en heb ik hier de buren aan de deur van wat voor kabaal dat is en de politie, brandweer en ambulance omdat die door een bange buur uit voorzorg is gebeld. Dat wil ik niet hebben. Staat er morgen in de krant dat Surfing Ann zo dom is geweest om op de link in een spambericht van een bank te klikken en dat ze voor Jan Doedel de brandweer, politie en ambulance hebben laten uitrukken terwijl ze nog naar een ernstig ongeluk in Ens moesten. Ik wil best in de krant, maar dan op een positieve manier. ;) Bijvoorbeeld om een column of wat anders te schrijven.

En geen idee of er een ongeluk in Ens was, ik noemde maar wat. Dit voor degenen die het serieus nemen. ;)

Toch vind ik het wel jammer dat die prijzen nooit echt zijn, want ik had graag een miljoentje, een cruise of een andere reis gewonnen. En als die bankrekeningen echt waren, dan hoopte ik wel dat er een flink bedrag op staat. Helaas is dat niet het geval en valt het onder spam en klik ik nooit op de links die erin staan. Dat soort mailtjes worden aangevinkt als ongewenste mail.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…