Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

Alfabet tag


Ik zag deze tag op de blog van Zwartraafje en het leek me wel leuk om er aan mee te doen.

Age:
40 lentes. Ik zeg bewust niet oud, want dat klinkt zo oud. Zeg liever lentes of jong, dat klinkt toch anders, jonger. ;)

Best friend:
Ik heb een paar vriendinnen waar ik, als het erop aan komt, van op aan kan en zo kan bellen als er wat is. Andersom is dat ook zo.

Chore you hate:
Stofzuigen. Je hebt net gezogen of je ziet er niets meer van. Ook al denk je dat je overal achter en onder bent geweest, ineens ligt er weer een pluk stof. Zeker met katten en een man ;) in huis, is het vechten tegen de bierkaai, maar ik wil onze katten en mijn man voor geen goud kwijt. 

Dreamhouse:
Een leuk huisje aan het water of een mooie boerderij met een weids uitzicht en heel veel dieren.

Essential start of your day:
Met een heerlijke beker drinkontbijt, een mok zoethoutthee en een tijdschrift of boek op de bank zitten voor ik echt aan de dag begin.

Favorite color:
Rose en rood.

Gold of silver:
Zilver. Dat staat mij ook beter dan goud.

Height:
1,76 m

Instruments I play:
Geen. Heb wel een blauwe maandag keyboard gespeeld, maar het is toch niets voor mij.

Job title (most recent):
Huisvrouw/TC op diverse Google Help Forums.

Kids:
Geen.

Life is incomplete without:
Mijn man, onze katten, boeken, smartphone en Chromebook.

Music that you always listen to:
Dat verschilt van dag tot dag, maar meestal is dat de muziek op 192 TV.

Nickname:
Surfing Ann/Surfingann. Die is door een vriend van ons bedacht toen ik op zoek was naar een originele nickname.

Overnight hospital stays:
Voor zover ik weet zijn dat er 0.

Phobias for fears:
Spinnen. Kleintjes vind ik nog wel leuk en kan ik hebben, die noem ik ook allemaal Japie, maar de grotere exemplaren vind ik alleen leuk achter dik glas en als ik zeker weet dat ze niet uit het terrarium kunnen. Als er al eens een grote door het huis wandelt, dan mag manlief die weghalen.

Qoute from a movie:
E.T. phone home uit de film E.T.

Reason to smile:
Mijn man, onze katten, vogeltjes in de tuin. De kleinste dingen kunnen mij al een glimlach bezorgen.

Siblings:
Ik heb een jonger broertje.

Time you wake up:
Meestal tussen 8 en 9 uur 's morgens ongeacht hoe laat ik naar bed ga. In principe hoef ik geen wekker te zetten als ik om die tijd op zou moeten staan omdat ik dan toch wel vanzelf wakker word om die tijd.

Underwear:
Wat een rare vraag, maar vooruit, niet dat het interessant is, het is ja. Zonder kan ik niet.

Very important date of this year:
De verjaardagen van mijn man, onze katten en mijzelf.

Worst habbit:
Kan vaak ongeduldig en eigenwijs zijn.

X-ray's you have done:
Geen idee.

Yummy food you make:
Dat zijn er teveel om op te noemen, maar als ik er eentje op moet noemen dan is dat aardbeienkwarktaart waar ik mijn man nog net niet voor wakker kan maken als ik die maak. En lekkere belegde broodjes en pizza's.

Zoo animal:
Tijgers, panters, leeuwen, pinguïns, papegaaien en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…