Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

Het bloginspiratie stokje


Ik las op Verbeelding over het bloginspiratiestokje en neem die graag aan omdat de vragen leuk zijn.

Waar haal je de tijd vandaan?
Waarschijnlijk een heel erg afgezaagd antwoord, maar ik probeer een paar keer per week tijd te maken om een gedicht of persoonlijk blog te typen. De ene week lukt me dat makkelijker dan de andere week, maar dat vind ik persoonlijk niet erg. 

Waar haal je de inspiratie vandaan?
Overal. Soms zie ik ergens een vraag voor een ander die ik dan ook aan mezelf stel. Vaak zie ik een leuk plaatje (met meestal een dier) waar ik dan een gedicht bij bedenk. Of ik maak wat mee waar ik een blog inzie. 

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenoemde schrijvers-bloggers block aan?
Ik loop meestal over van de inspiratie. Schrijvers-bloggers block ken ik eigenlijk niet. Het is eerder dat ik mij soms te weinig tijd gun om een blog te schrijven omdat ik ook nog zoveel andere leuke dingen doe.

Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel jij je dan?
Ik maak me daar niet druk om, dan ga ik wat anders doen, lezen, haken, breien, huishouden. Ik weet uit ervaring dat de woorden vanzelf wel weer komen. Ik kan wel gaan zitten mokken, maar daar schiet je niets mee op.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Ik zorg dat ik een glas water binnen handbereik heb zodat ik tussendoor wat kan drinken en verder laat ik mij zelden afleiden. Als manlief wat vraagt, dan vraag ik of het even kan wachten zodat ik mijn blog af kan typen. Sowieso typ ik een blog als ik weet dat ik het eerste uur niet gestoord wordt of dat de kans heel klein is. Als ik weet dat er nog wat moet gebeuren of visite verwacht, dan wacht ik met het typen van een blog tot ik wat meer tijd heb.

Welke brainstormtechniek zorgt gegarandeerd voor inspiratie?
Kort maar krachtig: die gebruik ik niet.

Helpt muziek je ook als je bloginspiratie zoekt?
Niet speciaal. Wel vind ik het fijn om een muziekje op de achtergrond aan te hebben als ik een blog typ.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Eerlijk gezegd heb ik geen speciale plek.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Aan de keukentafel waar ik zicht heb op de woonkamer en de achtertuin. 

Heb jij ook een ware 'blogbijbel' op je bureau liggen voor als je het even niet weet?
Nee, die heb ik niet.

Welke bloggers inspireren jou?
Dat zijn er heel veel, zal er een paar willekeurige bloggers opnoemen: DichterbijmijMiss Moneypenny en Sophie Dijkgraaff, maar er zijn er, zoals gezegd nog veel meer.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Zoals eerder gezegd, die vind ik overal. Soms dicht bij huis (onze katten, vogeltjes in de tuin), soms wat verder weg (uitstapjes naar een museum, park of ergens anders).

Ik geef het stokje door aan?
Iedereen die hem hebben wil.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…