Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

If in doubt drink tea tagTja, en dan lees je op de blog van Zwartraafje dat je genomineerd bent om de tag in te vullen. Moet zeggen dat ik dat super erg vind. Nu fronsen de vaste lezers van dit blog hun ogen van 'hoezo vindt je dat erg, jij bent toch gek op tags?' en dat klopt ook, want het was ook maar een flauw grapje van mij. Ben inderdaad gek op tags. Je hebt gelijk weer een mooi onderwerp voor je blog en de lezer leert de persoon achter die blogs een beetje meer kennen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om thee te drinken. Goede combi dus.

Pickwick, wie kent die niet, iedereen heeft wel eens een kop Pickwick thee op, hebben al een tijdje bedrukte labels met een vraag aan de theezakjes hangen. Zwartraafje heeft ze op foto's gezet, op haar blog geplaatst en in een tag verwerkt. De foto's kan je op haar blog vinden, die plaats ik hier niet. Ik doe wel mee met de vragen en zal eerdaags ook eens een pakje Pickwick thee meenemen zodat dan weer nieuwe onderwerpen voor mijn blog heb. Niet dat ik nooit iets weet te schrijven, maar het is een mooi extraatje. ;) Shame on me, maar meestal koop ik het huismerk thee omdat die wat goedkoper is en ik vind die net zo lekker.

Ben je ooit naar de eerste hulp geweest?
Ja, daar ben ik wel eens geweest en niet één keer, maar meerdere keren. Een keer omdat ik was gebeten door de hond van een oom en tante nadat ik met mijn nicht weer bij haar thuis kwam. Toen was ik een jaar of 12. Tot die tijd aaide ik elke hond en zag ik geen kwaad in honden, maar sinds ik gebeten ben, ben ik voorzichtiger geworden en aai ik niet meer iedere hond. Je zou dat als een voordeel kunnen noemen, want ik werd uiteraard als kind vaak genoeg gewaarschuwd dat ik niet zomaar elke hond moest aaien, maar wilde niet luisteren. Tot ik dus werd gebeten door een hond. 

Heb je liever een jaar geen tv of een jaar geen snacks?
Een moeilijke, maar als ik echt moet kiezen, dan kan ik toch echt geen jaar zonder tv. Snacken doe ik niet meer zo veel, er zijn dagen dat ik helemaal niet snack, maar tv kijken doe ik toch wel iedere dag. En dan met name als ik 's avonds mijn Chromebook afsluit. Dan mag ik graag nog even op de bank naar een comedyserie of een kookprogramma op 24 Kitchen kijken.

Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?
Lezen, kleuren, breien en/of haken.

Wat is je meest favoriete kledingstuk?
Op het moment een aubergine kleurige lange vest met col. Die is zo heerlijk warm als ik het koud heb en zit niet te strak.

Heb je een stopwoord?
Ik heb er geregeld een, maar voor zover ik weet heb er nu geen.

Wat is je favoriete snoep?
Chocola, negerzoenen (ja, ja, ik weet dat je ze zo niet meer mag noemen, maar ik ben en blijf koppig, ik blijf ze zo noemen) en chocolade noga. 

Hoeveel paar schoenen heb je?
Dat zijn er behoorlijk wat, een stuk of 20.

Waar stoor jij je snel aan?
Aan het afval en hondenpoep op straat. Jammer dat veel mensen te lui zijn om hun rotzooi weg te gooien in een afvalbak.

Wat heb je het laatst gekocht?
Het boek Wat ik nog weet van Annie M.G. Schmidt.

Hoe lang ben je ooit achterelkaar wakker geweest?
Toen ik een twintiger was, was ik eens bijna 24 uur achterelkaar wakker geweest. Ik had gewerkt, daarna wezen stappen, daarna weer werken en daarna nog naar familie. Ik was toen heel erg moe en zou dat nu niet meer kunnen.

In welk tijdperk zou je willen leven?
In de 18e eeuw, de pruikentijd. Alleen al vanwege de kleding en pruiken.

Als je deze tag ook wilt invullen, doe dat en laat het me weten met een link.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…