Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

Spelen met woorden


Als kind mocht ik graag spelen met woorden. Vooral in de auto was dat een leuk tijdverdrijf. In mijn jeugd (oma vertelt;)) had je nog geen ipad, tablets, spelcomputers, speciale dvd-spelers enz. voor in de auto. Dan nam je als kind een paar boeken of kleurboeken mee en verder moest je maar zelf spelletjes verzinnen die je zittend kon doen. We deden vaak 'ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is of het voorwerp is.....' Was het natuurlijk wel zaak om dingen te bedenken die in de auto zaten en niet wat je onderweg tegenkwam, want dan raadde de ander het nooit omdat je daar al lang en breed voorbij was. Of je ging meezingen met de radio of verzon zelf liedjes. Dat klonk altijd vals. Soms maakten we daar overigens ook een spel van, wie het valste kon zingen.
Lezen was in ieder geval voor mij geen optie, want ik had vaak last van wagenziekte en kon het beste maar niet met mijn hoofd gebogen gaan lezen, maar naar buiten kijken of een dutje doen.  Dat laatste kan ik niet meer sinds mijn babytijd of ik moet heel erg moe zijn, dan kan ik wel slapen in de auto, maar anders niet.
Een ander leuk spelletje wat we deden was zoveel mogelijk woorden maken van de letters van de nummerplaat van de auto die voor of achter ons reed. Ook maakten we woorden met de letters van plaatsen die we zagen op de verkeersborden. Met de laatste was het eigenlijk de bedoeling dat je andere woorden maakte met de letters van de plaatsnamen en dan minimaal 2 letters gebruiken. Voorbeeldje uit Eindhoven kun je een paar mooie woorden maken; eind, hoven, hoen, in, vin enz. Ik kon dat wel een paar uur volhouden. Mijn broertje was daar meestal snel klaar mee en wilde dan weer wat anders doen. Ook probeerde ik wel eens woorden achterstevoren te lezen, maar daar brak ik vaak mijn tong over.
Ook voor de tv mocht ik graag spelen met woorden. Scrabble was naast Mens erger je niet en Ganzenbord een favoriet spel van mij. Heerlijk woorden bedenken en soms vals spelen door te roepen dat een woord dat niet bestond wel bestond. Mijn broertje was daar een tikje erger in dan ik, maar het was meestal wel leuk en gezellig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…