Doorgaan naar hoofdcontent

Flow - 1000 Vragen aan jezelf - Vraag 15: Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?

Pfoeh..... daar vraag je me wat. Volgens mij was de laatste keer minimaal 10 jaar geleden. Dat was een werkuitje van mijn man's werk en toen zijn we naar de Winter Efteling geweest. Dat was toen heel erg mooi en, zoals je alleen in de Efteling kan verwachten, heel erg sprookjesachtig. ik heb daar toen echt van genoten ondanks de kou. Wij gaan eigenlijk nooit meer naar een pretpark omdat wij liever kastelen en musea bezoeken. De tijd van achtbanen is voor ons wel zo'n beetje voorbij. Hoewel ik het wel weer leuk zou vinden om weer eens naar de Efteling te gaan, want dat blijft toch echt het mooiste pretpark van Nederland. Er is voor iedereen wel een of meerdere attracties die aanspreken en wandelen door het Sprookjesbos, Droomvlucht, Stoomcarrousel, Carnival Festival en de Pagode blijven leuk. Zelfs het vuil weggooien is een feestje als je die in Holle Bolle Gijs weggooit met zijn 'Papier hier, hier papier'. Eigenlijk zou je die thuis ook moeten hebben. ;) Misschien moe…

ABC-tag, mijn leven in lettersDeze leuke tag kwam ik tegen op Crohnluchtig

A - Anneke
Dat is mijn naam. Als ik mij voorstel gebeurt het wel eens dat mensen er Janneke, Hanneke of Sanneke van maken en dan moet duidelijk maken dat het Anneke die begint met de letter A is, zonder alle andere letters. Hoe toepasselijk op deze tag. Ook hebben sommigen moeite met het schrijven van mijn naam. Dan willen ze één N en twee K's gebruiken. 
Ik kort mijn naam de laatste jaren af tot Ann, met twee N'en aan het eind, dat dan weer wel. Maar dat doe ik voornamelijk voor de mensen die geen Nederlands spreken. Dan is Ann makkelijker, maar het is ook sneller uitgesproken en geschreven dan Anneke. ;)

B - Boekenwurm
Ik ben een echte boekenwurm. Ben waarschijnlijk met een boek geboren, want ik mocht als kind al graag lezen en dat heb ik als volwassene niet losgelaten.

C - Chrome
Een andere browser wil ik niet meer gebruiken sinds ik Chrome als browser heb en sinds een paar jaar kan ik ook geen andere browser meer gebruiken, want daar houdt mijn Chromebook, waar ik niet zonder kan, niet van.

D - Drop
Ik ben gek op zoute drop, zo te zouter, zo te lekkerder ik het vind. 

E - Emmeloord
Dat is de stad waar ik alweer 18 jaar woon.

F - Faber Castell Polychromos kleurpotloden
Dat vind ik de fijnste kleurpotloden die er zijn. Ze dekken gelijk zonder dat je een paar lagen moet kleuren voor het helemaal dekt.

G - Gedichtenrecensent
Dat ben ik op de leesmagazine van bol.com waar ik gedichtenbundels en soms een ander soort boek voor recenseer. Ik heb daar ook een eigen pagina.

H - Haken
Is ook een hobby van mij. Ik ben sinds kort bezig met een omslagdoek.

I - Impulsief
Ik kan nog wel eens impulsief zijn. Dan krijg iets in mijn hoofd en dat moet dan op stel en sprong gebeuren en kan dan echt niet wachten. Zo heb ik op een late avond mijn blog van layout veranderd waarvan ik dacht dat ik dat in een uurtje wel had gepiept, vervolgens was ik er een halve nacht mee bezig, maar het eindresultaat was heel mooi. 
Onlangs kreeg ik het 's avonds laat (ik ben ook wel eens impulsief overdag hoor) het idee dat een zware boekenkast van plek geruild moest worden met de onhandige wijnrek. Dat kon echt niet wachten tot de volgende dag, kon niet eerder slapen voor ik ze van plek had gewisseld. De andere dag was ik er blij om dat ik dat had gedaan. Die nacht sliep ik overigens heerlijk. ;)

J - Jus d'orange
Dit bestel ik vaak als ik in een restaurant of cafe ben en geen zin in cappuccino, fris of alcohol heb. Meestal geef ik dan als excuus dat ik mijn vitamientjes voor die dag dan weer binnen krijg.

K - Kleuren
Mag ik graag, ik word er altijd rustig van. Mijn favoriete kleurboeken zijn die van Millie Marotta.

L - Lachen
Doe ik heel vaak. Een van mijn motto's is 'Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd' en dat is ook zo. Ik kan vaak om niets lachen. 

M - Mei
Dat is mijn geboortemaand, de 24e om precies te zijn. Meestal is het mooi weer, maar het is ook al vaak genoeg voorgekomen dat het slecht weer was op mijn verjaardag.

N - Niets doen
Dat kan ik niet. Ik ben altijd bezig. 

O - Ongeduldig
Ik kan heel ongeduldig zijn. Gek genoeg heb ik dat niet als ik wol uit elkaar moet halen, dan ben ik de rust zelve, maar met andere dingen als het niet snel genoeg gaat, dan word ik heel ongeduldig. 

P - Pashokjes
Daar heb ik een hekel aan. Kleding kopen vind ik leuk, maar die pashokjes zijn of te klein of te fel verlicht of het gordijntje/deurtje sluit niet goed. Er is altijd wel wat. Ik pas dan ook het liefst zo min mogelijk. Als ik twijfel of iets me zal passen en/of staan, dan ga ik wel passen, maar als ik zeker weet dat ik het pas en het mij goed zal staan, dan pas ik het niet.

Q - Quotes
Daar ben ik dol op. Sinds vorig jaar plaats ik dan ook wekelijks een Quote van de Week op mijn boekenblog.

R - Rood & Rose
Dat zijn mijn lievelingskleuren.

S - Schippersdochter
Mijn ouders waren schippers en als kind heb ik op een schippersinternaat gezeten. Toch trok dat beroep mij niet. Alleen met mooi weer genoot ik ervan, maar zodra het koud en regenachtig is, vind ik er niets meer aan. En dat is nog steeds zo. 

T - Top Contributor
Dat ben ik op diverse Google forums, waar ik mensen probeer te helpen hun problemen met de divers Google producten op te lossen.

U - Uilen
Vind ik leuke en grappige vogels

V - Vloggen
Dat zul je mij niet snel zien doen. Ik hou er namelijk niet van om mijzelf in filmpjes terug te zien. Ik heb dat ook met foto's. Het gebeurt maar zelden dat ik mijzelf er goed op vind staan. 

W - Winkelen
Dat mag ik graag, maar ik word de laatste tijd een beetje triest als ik naar de stad ga en weer een winkel zie die gesloten is. 

X - Xenos 
Blijft een leuke winkel waar ik vaak slaag als ik op zoek ben naar een accessoire voor in huis. 

Y - YouTube
Daar staan leuke filmpjes en clips.

Z - Zwolle 
Eens in de zoveel tijd gaan we daar winkelen als ik hier in Emmeloord niet slaag. Daar zit ook mijn favoriete schoenenwinkel (Schuurman Schoenen) waar ik met mijn koninklijke maat bijna altijd slaag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…