Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Wat eet je het liefst op je boterham?

Het liefst eet ik gerookte kaas of pindakaas op mijn boterham, maar soms wil ik ook wel eens jonge kaas met beenham op mijn boterham eten. En eens in de zoveel tijd wil ik een kroket op mijn boterham, maar dan moet het wel een rundvlees kroket zijn en goed vol zitten met vlees, niet van die kroketten waar je op zoek moet gaan naar het vlees, dat het lijkt of ze er hooguit met het vlees overheen zijn gegaan. Wat ik ook lekker vind op mijn boterham is appelstroop. Maar zoals gezegd, het liefst eet ik gerookte kaas op mijn boterham.

Wat eet jij het liefst op je boterham?

Open brief aan de gravenvernielersIk schreef deze brief een aantal jaar geleden op een schrijfsite en helaas is het nog steeds actueel. 😡

Helaas gaat er geen week voorbij of er wordt wel ergens een graf vernield. Gister las ik dat er ergens weer graven zijn vernield. Ik weet dat ik niets bereik met deze brief, maar hoop toch stiekem dat minstens één vandaal zich schuldig gaat voelen en de kosten voor alles wat hij/zij heeft vernield vergoedt en dat hij/zij nooit meer een graf vernielt, maar respect krijgt voor de overledenen.

Hallo gravenvernieler,

Denk nou niet dat dit een brief wordt waarin ik je complimenteer met het vernielen van graven en dat ik er om moet lachen, want dat moet ik absoluut niet. Ik ben alleen maar kwaad om het feit dat jij geen respect hebt voor de overledenen en de nabestaanden. Ik heb 't nog niet meegemaakt, maar het doet me wel pijn als ik weer lees of hoor dat er graven zijn vernield en moet er niet aan denken als het graf van mijn schoonouders of van al die andere mensen die ik heb gekend wordt vernield.

Wat is de humor om graven te vernielen?

Zou je mij en misschien beter nog, aan de nabestaanden van de mensen van wie jij een graf hebt vernield, kunnen uitleggen wat de humor is om graven te vernielen? Ik zie dat namelijk niet, maar dat kan ook aan mijn intelligentie liggen. Wat is er zo leuk aan om bloemen, vazen, beertjes en als dies meer wat nabestaanden op het graf van hun opa, oma, vader, moeder, broer, zus, oom, tante, neef, nicht, kind, man of vrouw te jatten en/of stuk te gooien? Geeft je dat zo'n kick? Of is dat je agressie afreageren? Kun je dan niet beter naar een boksschool gaan? Daar kun je tegen een boksbal slaan zonder dat je iets vernield. Mocht je geen geld hebben voor een boksschool, dan kun je maar beter iets van jezelf vernielen als dat je een kick geeft. O, nee, nu kom ik aan iets wat van jou is en dat is niet de bedoeling. Toch? Wat hebben al die mensen jou aangedaan? Niets toch? Ik durf te wedden dat al de graven die jij vernield hebt, dat je daar de mensen die erin liggen, niet eens hebt gekend en de nabestaanden van die mensen ken jij vast ook niet. Toch heb jij die graven vernield. Was je zo dronken en/of stoned dat je van het padje af was? Of was je nuchter en deed je dit zomaar omdat je je verveelde? Dan zijn er toch wel andere dingen om te doen? Ga tv kijken, ga sporten, koken voor vrienden, lezen. Nou ja, er is genoeg wat je kunt doen zonder andermans graven te vernielen.

Verdriet

Snap je niet dat nabestaanden het al zwaar genoeg hebben met het verlies van hun opa, oma, vader, moeder, kind, oom, tante, neef, nicht, man, vrouw, vriend of vriendin? Dat je door het graf van hun opa, oma, vader, moeder, kind, man, vrouw, neef, nicht, oom, tante, vriend of vriendin nog meer verdriet doet? Of dat je na jaren weer wonden openmaakt? Of geeft jou dat juist een kick dat die mensen nog meer verdriet hebben? Kan het me echt niet voorstellen dat het je niets doet. Het moet je toch echt wel wat doen? Je moet toch spijt en berouw hebben? Mij doet het al verdriet en maakt me heel erg kwaad als ik hoor en/of lees dat er weer ergens een graf is vernield, onder geklad en spullen die op het graf lagen zijn verdwenen en dan zijn het niet eens de graven van mensen die ik heb gekend. Van mij mogen ze op de begraafplaatsen camera's plaatsen zodat ze tuig als jij kunnen oppakken. Tegenwoordig schijnt dat wel te moeten, want anders kunnen ze tuig als jij niet pakken, want het gebeurt echt maar heel zelden dat tuig als jij op heterdaad betrapt wordt. Ik vind het namelijk niet normaal dat de graven worden vernield en dat er spullen vanaf worden gejat en/of stuk gegooid.

Heb ik nog een vraagje:
Kijk, ik ga ervan uit dat je geen graven vernielt van familie en/of vrienden van jou. Jij vernielt alleen maar graven van onbekenden. Hoe zou jij het vinden als het graf van een familielid of vriend wordt vernielt? Zou je dan lachen en hem/haar bedanken? Of zou je dan ook kwaad en verdrietig zijn? Probeer je dat voor te stellen, misschien dat je het dan begrijpt en dat je dan eindelijk respect hebt voor de overledenen en hun nabestaanden. Dat je eindelijk de graven met rust laat en dat je, hoeft niet hardop, mag ook ingedachten de overledenen je spijt betuigt en het zou ook fijn zijn als je een briefje op het graf van de overledenen die je hebt vernield achterlaat voor de nabestaanden met je spijtbetuiging. En als je een beetje lef hebt zet je er je naam bij en vermeld je er je telefoonnummer bij waar ze contact met je op kunnen nemen zodat jij kan zeggen dat je de schade aan de nabestaanden gaat vergoeden. Dan ben je pas echt een vent/meid. Graven vernielen en dingen die daarop staan jatten/stuk gooien is niet stoer. Respect hebben voor de overledenen en de nabestaanden is wel stoer. Hopelijk zet deze brief je aan het denken.

Groetjes van iemand die een hekel heeft aan mensen die geen respect kunnen opbrengen voor overledenen en nabestaanden

Reacties

Populaire posts van deze blog

Flow - 1000 vragen aan jezelf - vraag 16: Hoe oud hoop je te worden?

Een mooie vraag. Ik hoop 100 lentes te worden. Dat is een mooi rond getal en ook nog eens een eeuw. Uiteraard hoop ik dat wel in redelijk goede gezondheid te worden. Ik hoef niet superfit meer te zijn en mijn lichaam mag best wat kraken, ook de rimpels en de grijze, en later witte haren, zijn geen probleem. Dat geeft alleen maar aan dat je hebt geleefd. Zolang ik niet dement word, dan teken ik ervoor om 100 lentes te worden. Een beetje zoals Betty White. Ik weet het, ze is nog geen 100 jaar, maar ze gaat er hard naar op weg. Ze is nog goed bij het hoofd, lekker fit en ze geniet nog volop van het leven. Dat lijkt mij ook wel wat.  Helaas heb je het niet voor het zeggen. Theoretisch gezien hangt het zwaard van Damocles continu boven je hoofd, maar we gaan er vanuit dat het nog wel even duurt voor hij het zwaard laat vallen en wat mij betreft mag hij dus nog wel een jaar of 56 wachten. Ik wil nog zoveel in mijn leven doen, zoals bijvoorbeeld reizen met mijn man en verder gewoon zien wat…

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

Pickwick vraag: Wat staat er altijd bij jou in de koelkast?

Er staat redelijk wat in de koelkast dat ik geregeld gebruik, daarom maak ik er een top 10 in willekeurige volgorde van.
1 - Arla vanilleyoghurt Als ontbijt heb ik elke morgen een kom cruesli met vanilleyoghurt. het heeft even geduurd voor ik het de de lekkerste vanilleyoghurt had gevonden, maar Arla vanilleyoghurt vind ik het lekkerst. Die is niet te zoet, heeft geen onnatuurlijk vanillegele kleur zoals de meeste andere merken, en er zit echte vanille in. Niet van die rare vaillesmaakmakers.
2 - Melk Geen dag zonder cappuccino en daar moet dus melk in. Een dag zonder cappuccino, is een dag niet geleefd. En soms maak ik heerlijke warme chocolademelk, maar dat is meestal in de winter of het moet echt een ijskoude dag in een ander seizoen zijn. Dan wil ik oook nog wel eens zin krijgen in een beker warme chocolademelk, maar dan wel met slagroom uiteraard. ;)
3 - Heinz Tomaten Ketchup Bio Die is simpelweg het lekkerst van allemaal. Lekker bij patatjes of een bal gehakt.
4 - Tomatensap Ik dri…