Doorgaan naar hoofdcontent

Pickwick vraag: Welke film heb je al meer dan 10 keer gezien?

Dat is een makkelijke vraag, dat is The Sound of Music. Al mijn hele leven wordt die rond kerst wel een keer uitgezonden en vroeger keek ik er dan ook elk jaar wel een keer naar. Ik weet overigens niet of die nu nog steeds elk jaar rond kerst wordt uitgezonden. Maar ik stam nog uit de tijd dat men maar twee Nederlandstalige zenders had en later drie. Eigenlijk was dat toen best overzichtelijk, maar dat terzijde. Ik vond het altijd een heerlijke film om naar te kijken. De liedjes kan ik heden ten dage nog steeds meezingen, die zitten gewoon ingebakken in mij. Het is eigenlijk zelfs best een brave film als je dat vergelijkt met de films van nu. Een non die te vrijgevochten is voor het kloosterleven, maar een hart van goud heeft, die dan als kindermeisje bij een strenge man met 7 kinderen komt. Ook dat gaat niet altijd goed en kent zo zijn problemen, maar zoals het met dit soort films gaat, uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is dan eigenlijk ook niet zo verwonderlijk dat de film e…

Open brief aan de gravenvernielersIk schreef deze brief een aantal jaar geleden op een schrijfsite en helaas is het nog steeds actueel. 😡

Helaas gaat er geen week voorbij of er wordt wel ergens een graf vernield. Gister las ik dat er ergens weer graven zijn vernield. Ik weet dat ik niets bereik met deze brief, maar hoop toch stiekem dat minstens één vandaal zich schuldig gaat voelen en de kosten voor alles wat hij/zij heeft vernield vergoedt en dat hij/zij nooit meer een graf vernielt, maar respect krijgt voor de overledenen.

Hallo gravenvernieler,

Denk nou niet dat dit een brief wordt waarin ik je complimenteer met het vernielen van graven en dat ik er om moet lachen, want dat moet ik absoluut niet. Ik ben alleen maar kwaad om het feit dat jij geen respect hebt voor de overledenen en de nabestaanden. Ik heb 't nog niet meegemaakt, maar het doet me wel pijn als ik weer lees of hoor dat er graven zijn vernield en moet er niet aan denken als het graf van mijn schoonouders of van al die andere mensen die ik heb gekend wordt vernield.

Wat is de humor om graven te vernielen?

Zou je mij en misschien beter nog, aan de nabestaanden van de mensen van wie jij een graf hebt vernield, kunnen uitleggen wat de humor is om graven te vernielen? Ik zie dat namelijk niet, maar dat kan ook aan mijn intelligentie liggen. Wat is er zo leuk aan om bloemen, vazen, beertjes en als dies meer wat nabestaanden op het graf van hun opa, oma, vader, moeder, broer, zus, oom, tante, neef, nicht, kind, man of vrouw te jatten en/of stuk te gooien? Geeft je dat zo'n kick? Of is dat je agressie afreageren? Kun je dan niet beter naar een boksschool gaan? Daar kun je tegen een boksbal slaan zonder dat je iets vernield. Mocht je geen geld hebben voor een boksschool, dan kun je maar beter iets van jezelf vernielen als dat je een kick geeft. O, nee, nu kom ik aan iets wat van jou is en dat is niet de bedoeling. Toch? Wat hebben al die mensen jou aangedaan? Niets toch? Ik durf te wedden dat al de graven die jij vernield hebt, dat je daar de mensen die erin liggen, niet eens hebt gekend en de nabestaanden van die mensen ken jij vast ook niet. Toch heb jij die graven vernield. Was je zo dronken en/of stoned dat je van het padje af was? Of was je nuchter en deed je dit zomaar omdat je je verveelde? Dan zijn er toch wel andere dingen om te doen? Ga tv kijken, ga sporten, koken voor vrienden, lezen. Nou ja, er is genoeg wat je kunt doen zonder andermans graven te vernielen.

Verdriet

Snap je niet dat nabestaanden het al zwaar genoeg hebben met het verlies van hun opa, oma, vader, moeder, kind, oom, tante, neef, nicht, man, vrouw, vriend of vriendin? Dat je door het graf van hun opa, oma, vader, moeder, kind, man, vrouw, neef, nicht, oom, tante, vriend of vriendin nog meer verdriet doet? Of dat je na jaren weer wonden openmaakt? Of geeft jou dat juist een kick dat die mensen nog meer verdriet hebben? Kan het me echt niet voorstellen dat het je niets doet. Het moet je toch echt wel wat doen? Je moet toch spijt en berouw hebben? Mij doet het al verdriet en maakt me heel erg kwaad als ik hoor en/of lees dat er weer ergens een graf is vernield, onder geklad en spullen die op het graf lagen zijn verdwenen en dan zijn het niet eens de graven van mensen die ik heb gekend. Van mij mogen ze op de begraafplaatsen camera's plaatsen zodat ze tuig als jij kunnen oppakken. Tegenwoordig schijnt dat wel te moeten, want anders kunnen ze tuig als jij niet pakken, want het gebeurt echt maar heel zelden dat tuig als jij op heterdaad betrapt wordt. Ik vind het namelijk niet normaal dat de graven worden vernield en dat er spullen vanaf worden gejat en/of stuk gegooid.

Heb ik nog een vraagje:
Kijk, ik ga ervan uit dat je geen graven vernielt van familie en/of vrienden van jou. Jij vernielt alleen maar graven van onbekenden. Hoe zou jij het vinden als het graf van een familielid of vriend wordt vernielt? Zou je dan lachen en hem/haar bedanken? Of zou je dan ook kwaad en verdrietig zijn? Probeer je dat voor te stellen, misschien dat je het dan begrijpt en dat je dan eindelijk respect hebt voor de overledenen en hun nabestaanden. Dat je eindelijk de graven met rust laat en dat je, hoeft niet hardop, mag ook ingedachten de overledenen je spijt betuigt en het zou ook fijn zijn als je een briefje op het graf van de overledenen die je hebt vernield achterlaat voor de nabestaanden met je spijtbetuiging. En als je een beetje lef hebt zet je er je naam bij en vermeld je er je telefoonnummer bij waar ze contact met je op kunnen nemen zodat jij kan zeggen dat je de schade aan de nabestaanden gaat vergoeden. Dan ben je pas echt een vent/meid. Graven vernielen en dingen die daarop staan jatten/stuk gooien is niet stoer. Respect hebben voor de overledenen en de nabestaanden is wel stoer. Hopelijk zet deze brief je aan het denken.

Groetjes van iemand die een hekel heeft aan mensen die geen respect kunnen opbrengen voor overledenen en nabestaanden

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pickwick vraag: Zou je liever heel muzikaal zijn of goed kunnen schrijven?

Ik ben A-muzikaal. Noten zijn niet aan mij besteed, want ik begrijp er niets van ondanks dat het mij in het verleden wel een paar keer is uitgelegd. Geef mij maar noten die je kan eten, walnoten, borrelnoten, hazelnootjes, daar kan ik wat mee. Het zingen bewaar ik wel voor onder de douche of bij een concert als iedereen al meezingt en het niet opvalt als ik zo vals als een kraai meezing. Daarbuiten wil ik het jullie niet aandoen, dat is niet goed voor jullie oren. In dat opzicht heb ik wel een ietsiepietsie zelfkennis.
Dan blijft er het schrijven over en dat past dan ook beter bij mij. Net als veel boekenwurmen heb ik ook de wens om ooit nog eens een boek te gaan schrijven. Ben al diverse keren ook daadwerkelijk begonnen aan een boek te schrijven en al even zoveel keren heb ik het weggegooid omdat ik het niets vond. Daarnaast ben ik er ook nog niet uit waar ik over wil schrijven, want veel van wat ik bedenk is al eens over geschreven en ik heb niet het idee dat ik daar dan nog iets a…

Flow - 1000 vragen aan jezelf - Vraag 14: Wat is je favoriete tv-programma?

Pfffffff..... dit is weer zo'n vraag waarbij ik niet kan kiezen en zal dan ook mijn top 5 in willekeurige volgorde geven.
1. De Bouwbroers


Het is mooi om te zien hoe een stel of een gezin op zoek gaat naar een bouwval en proberen het voor een mooie prijs te krijgen. Ze gaan vaak niet voor een bouwval, maar voor een kant-en-klaar huis, maar dat valt vaak buiten hun budget waardoor ze uiteindelijk dan toch voor een bouwval kiezen. Nog mooier is het om te zien als Jonathan en zijn team de bouwval omtoveren tot een waar droompaleis voor het stel/gezin. 
2. Heel Holland BaktSinds Andre van Duin het presenteert, kijk ik elke week als Heel Holland Bakt op tv is. Hij zorgt altijd voor een vrolijke, soms te vrolijke, sfeer. Het is mooi om te zien wat voor ware kunstwerken de kandidaten maken. Zelf doe ik dat niet na, ik mis er het geduld voor. Ik ben ook altijd benieuwd naar de opdrachten die ze krijgen, kijken of ik de term herken of het soort koekje of gebak dat ze moeten maken herken. M…

Pickwick vraag: Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?

Ik begin dan mijn dag met een kom cruesli en een kop thee. Ondertussen lees ik een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik lekker een paar uurtjes kleuren. Dat werkt heel erg ontspannend en doet me de regen vergeten. In de tussentijd geniet ik ook nog van een mok cappuccino.
Rond een uur of één ga ik een lekker broodje met ham, kaas, champignons, lente-uitje en paprika uit de oven eten en drink daar een heerlijke beker karnemelk bij. Ondertussen lees ik nog een hoofdstuk in een boek.  Daarna ga ik breien of haken, net waar ik zin in heb met op de achtergrond de radio op Skyradia aan. Ik ben op dit moment bezig een mooie omslagdoek in diverse grijstinten te haken en daar ben ik in dit tempo nog wel een aantal weken tot een paar maanden zoet mee. Maar terug naar die regenachtige dag, ik ga dus die middag breien of haken en geniet van een kopje groene thee en bitterkoekjes.

Rond een uur 6 ga ik dan patat en een kroket bakken (I know, het is ongezond, maar ik bak ze in de air-fryer, dus dan…